Mads om sit arbejde

At arbejde med IT kan indebære mange forskellige ting, hvilket det også gør for mig. Jeg valgte at arbejde med IT efter at have haft en stor interesse, hvilket jeg stadigvæk har, siden folkeskolen. Dengang var det mest med at nørkle med computere og software med små projekter som gjorde at jeg begyndte at gå mere og mere op i faget. Efter Per og jeg var færdige på gymnasiet, tog jeg en uddannelse inden for IT, hvilket ledte til mit nuværende job.

Mine arbejdsopgaver nu indebærer alt lige fra styring af servermiljøer til netværksopsætning og hjælp til firmaets personale med deres arbejdsrelevante IT-udstyr, hvis de oplever problemer. Jeg er rigtig glad for mit arbejde, idet det giver mig gode muligheder for at kombinere min hobby med arbejde og jeg spiller også en central rolle inden for firmaet. Uden mig og de andre i IT-afdelingen til at administrere firmaets IT-udstyr og netværk, ville firmaet slet ikke kunne fungere og vi har derved en kernerolle i at firmaet er funktionsdygtigt.

At arbejde med IT kommer ikke helt uden fordomme. Mange tror at vores IT-afdeling består af en flok mænd med lang skæg der spiser for meget pizza og drikker cola i litervis mens de sidder og kigger ind i en skærm. I min afdeling er det langt fra sådan. I det miljø jeg arbejder i er det primært unge og gæve mennesker der ikke er bleg for en joke eller en øl efter arbejde og som også går op i mange af de ting jeg gør. Når vi sidder og laver opgaver i de sene aftenstimer er det ikke unormalt at vi sætter noget sport på og har lidt en mandestemning i rummet, hvilket gør det hele noget sjovere.

En fordel ved mit arbejde er hvor fleksibelt det er. Jeg er så heldig at kunne arbejde hjemmefra hvis jeg ønsker det eller er småsyg. Dette giver mig en frihed som er helt uundværlig når man først vænner sig til den. Det er ikke noget jeg gør tit, men det er dog altid rart at have som mulighed hvis det er nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *